Η Βιταμίνη D (D3) αποτελεί μια λιποδιαλυτή βιταμίνη η οποία μπορεί να ληφθεί είτε μέσω της τροφής ή να συντεθεί από την έκθεση του δέρματός μας στην υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου. Είναι διαδεδομένη για την εξαιρετική της δράση στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος και στη φυσιολογική λειτουργία και ανάπτυξη των οστών. Δείτε παρακάτω τα όρια της έλλειψης και της...
Η βιταμίνη Κ είναι ένα απαραίτητο, λιποδιαλυτό θρεπτικό συστατικό που χρειάζεται το σώμα μας για διάφορες λειτουργίες, όπως η υγιής πήξη του αίματος. Υπάρχει σε δύο μορφές:Βιταμίνη Κ1 (φυλλοκινόνη), που βρίσκεται στα φυλλώδη χόρτα, τα λαχανικά και ορισμένα φυτικά έλαιαΒιταμίνη Κ2 (μενακινόνη), που βρίσκεται σε γαλακτοκομικά, τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση και...
Oι χυμοί φρούτων όταν συνδυάζουν παραπάνω από ένα φρούτο, τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, προφυλάσσοντας τον οργανισμό από τις εξωτερικές απειλές Η κατανάλωση χυμών φρούτων ή smoothies είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος να λάβουμε όλες τις απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός, με στόχο την ενίσχυση της άμυνας του. Το ανοσοποιητικό σύστημα...
Επιλέξτε φρούτα "πρωταθλητές" σε περιεκτικότητα βιταμίνης C στην επόμενη βόλτα σας στο οπωροπωλείο, το σούπερ μάρκετ ή τη λαϊκή Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος συνεχίζεται και μετά το χειμώνα, προκειμένου να φροντίσουμε για τη θωράκιση του οργανισμού όλο το χρόνο. Πολύτιμος σύμμαχος σε αυτή τη διαδικασία αποτελούν τα φρούτα, και ειδικότερα όσα περιέχουν...
Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος συνεχίζεται και μετά το χειμώνα, προκειμένου να φροντίσουμε για τη θωράκιση του οργανισμού όλο το χρόνο. Πολύτιμος σύμμαχος σε αυτή τη διαδικασία αποτελούν τα φρούτα, και ειδικότερα όσα περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C. Η βιταμίνη C είναι περισσότερο γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, πράγμα που...
Επιλέξτε φρούτα "πρωταθλητές" σε περιεκτικότητα βιταμίνης C στην επόμενη βόλτα σας στο οπωροπωλείο, το σούπερ μάρκετ ή τη λαϊκή Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος συνεχίζεται και μετά το χειμώνα, προκειμένου να φροντίσουμε για τη θωράκιση του οργανισμού όλο το χρόνο. Πολύτιμος σύμμαχος σε αυτή τη διαδικασία αποτελούν τα φρούτα, και ειδικότερα όσα περιέχουν...
Η βιταμίνη D3 έχει σημαντικό ρόλο σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης της υγείας των οστών, της υποστήριξης του ανοσοποιητικού και πολλών άλλων. Παράγεται από τον οργανισμό μας, στο δέρμα, κατά την έκθεση στο ηλιακό φως. Μπορεί όμως να ληφθεί και από διατροφικές πηγές, όπως τα ψάρια και τα συμπληρώματα βιταμινών. Μετά τη λήψη της...
Η βιταμίνη Κ2 μπορεί να μην είναι τόσο γνωστή όσο η C, η D ή η B αλλά είναι εξίσου σημαντική. Βοηθάει στην τόνωση της καρδιάς και των οστών. Και όπως όλες οι βιταμίνες, βρίσκονται σε ορισμένα τρόφιμα. Σε ποια; Υπάρχει σε δύο μορφές: Βιταμίνη Κ1 (φυλλοκινόνη), που βρίσκεται στα φυλλώδη χόρτα, τα λαχανικά και ορισμένα φυτικά έλαια Βιταμίνη Κ2 (μενακινόνη), που...
Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος συνεχίζεται και μετά το χειμώνα, ώστε να θωρακιστεί ο οργανισμός για όλο το χρόνο. Σημαντικός σύμμαχος σε αυτή τη διαδικασία είναι τα φρούτα, και κυρίως όσα περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C. Η βιταμίνη C είναι περισσότερο γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι υποστηρίζει το...
Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι χρησιμοποιούμε το ηλιακό φως για να παράγουμε τη βιταμίνη D, γι' αυτό και είναι γνωστή ως η "βιταμίνη του ήλιου". Αλλά πολλοί ζουν σε περιοχές και συνθήκες που δεν έχουν πολύ ηλιακό φως. Έτσι καταλήγουμε στα συμπληρώματα, συχνά μπερδεμένοι σχετικά με το τι να αγοράσουμε. Σε αντίθεση με άλλες βιταμίνες, δεν υπάρχει φυσικά στα τρόφιμα...
Σήμερα δεν θα μιλήσουμε απλώς για μαρούλια αλλά για ένα φύλλωδες πράσινο λαχανικό που ξεχωρίζει για την πικάντικη και ελαφρώς πικρή γεύση του: την αγαπημένη μας ρόκα. Συχνά χρησιμοποιείται σε σαλάτες, όπου το έντονο άρωμα και η γεύση της μπορούν να αναδείξουν και να ισορροπήσουν τις γεύσεις άλλων συστατικών. Η ρόκα είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες Α και C, σίδηρο...
Σήμερα δεν θα μιλήσουμε απλώς για μαρούλια αλλά για ένα φύλλωδες πράσινο λαχανικό που ξεχωρίζει για την πικάντικη και ελαφρώς πικρή γεύση του: την αγαπημένη μας ρόκα. Συχνά χρησιμοποιείται σε σαλάτες, όπου το έντονο άρωμα και η γεύση της μπορούν να αναδείξουν και να ισορροπήσουν τις γεύσεις άλλων συστατικών. Η ρόκα είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες Α και C, σίδηρο...
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(58)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(124)
- Υγεία(379)
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.