Η μέτρια κατανάλωση αυγών- κατά μέσο όρο έως ένα τη μέρα- δεν σχετίζεται με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Τα αυγά αποτελούν μια οικονομική πηγή άφθονης πρωτείνης, σιδήρου και ακόρεστων λιπαρών οξέων, όμως λόγω της αυξημένης χοληστερόλης τους έχουν αποτελέσει εδώ και χρόνια αντικείμενο επιστημονικής διαμάχης.
Τα αυγά είναι μια δημοφιλής και εξαιρετικά θρεπτική τροφή, πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά, πρωτείνες και λίπος. Σε μέρη του κόσμου όπου τα αυγά είναι οικονομικά και εύκολα προσβάσιμα, πολλοί άνθρωποι τα καταναλώνουν τακτικά ή ακόμα και καθημερινά. Σε κάποιο σημείο της ζωής σου, μπορεί να έχεις ακούσει ότι η χοληστερόλη που βρίσκεται στα αυγά...
Σε κάποιο σημείο της ζωής σου, μπορεί να έχεις ακούσει ότι η χοληστερόλη που βρίσκεται στα αυγά, συμβάλλει στην εμφάνιση καρδιακών παθήσεων, την κύρια αιτία θανάτου σε όλο τον κόσμο. Για χρόνια, αυτή η πεποίθηση διαιωνιζόταν από τους ιατρικούς και διατροφικούς συλλόγους, οδηγώντας αρκετούς να αποφεύγουν την κατανάλωση τους. Τα αυγά είναι αναμφίβολα υψηλότερα σε...
Η μέτρια κατανάλωση αυγών- κατά μέσο όρο έως ένα τη μέρα- δεν σχετίζεται με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Τα αυγά αποτελούν μια οικονομική πηγή άφθονης πρωτείνης, σιδήρου και ακόρεστων λιπαρών οξέων, όμως λόγω της αυξημένης χοληστερόλης τους έχουν αποτελέσει εδώ και χρόνια αντικείμενο επιστημονικής διαμάχης.
Τρία τρόφιμα που την απειλούν περισσότερο Η μέτρια κατανάλωση αυγών- κατά μέσο όρο έως ένα τη μέρα- δεν σχετίζεται με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Τα αυγά αποτελούν μια οικονομική πηγή άφθονης πρωτείνης, σιδήρου και ακόρεστων λιπαρών οξέων, όμως λόγω της αυξημένης χοληστερόλης τους έχουν αποτελέσει εδώ και...
Τα κόκκινα αυγά έχουν παραδοσιακά ξεχωριστή θέση σε κάθε πασχαλινό τραπέζι. Μας ταλαιπωρούν ωστόσο γιατί μετά το παραδοσιακό τσούγκρισμα είναι δύσκολο κανείς να τα καθαρίσει χωρίς να λερώσει τα χέρια του με κόκκινη βαφή. Ο συμβολισμός των κόκκινων αυγών Σύμφωνα με την παράδοση, τα αυγά βάφονται τη Μεγάλη Πέμπτη η οποία είναι η ημέρα του Μυστικού Δείπνου, όπου ο...
Το αυγό αποτελεί σύμβολο της γέννησης του κόσμου και του κύκλου της ζωής, δεν είναι λοιπόν περίεργο που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πασχαλινού τραπεζιού, μιας και το Πάσχα -με την Ανάσταση του Χριστού- γιορτάζουμε τη νίκη της ζωής επί του θανάτου. Πλέον τα συναντάμε βαμμένα σε διάφορα χρώματα και με πολλά και ευφάνταστα σχέδια, ωστόσο παραδοσιακά βάφονται...
Τα πασχαλινά αυγά έχουν ήδη βαφτεί και έχουν πάρει τη θέση τους πάνω στο τραπέζι και περιμένουν να τσουγκριστούν το βράδυ της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα. Τι συμβολίζει όμως το έθιμο του τσουγκρίσματος των αυγών; Το αυγό συμβολίζει τη γονιμότητα και τη δημιουργία, αλλά και την αναγέννηση του κόσμου και την ανανέωση της φύσης. Το κόκκινο χρώμα συμβολίζει το...
Ο λόγος ήταν η υψηλή ποσότητα χοληστερόλης στους κρόκους αυγών - περίπου 200 χιλιοστόγραμμα (mg) ανά αυγό. Οι προηγούμενες οδηγίες για τη χοληστερόλη συνιστούσαν όχι περισσότερο από 300 mg διατροφικής χοληστερόλης την ημέρα. Πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι η χοληστερόλη είχε μικρή επίδραση στα επίπεδα της ολικής και της "κακής" LDL χοληστερόλης στο αίμα. Αντίθετα...
Το μυστικό για να νικήσετε στο τσούγκρισμα Το τσούγκρισμα αυγών είναι μία από τις παραδόσεις του Πάσχα. Και αν είστε από αυτούς που θέλουν πάντα να κερδίζουν, υπάρχει ένα μυστικό για να τους κερδίσεις όλους στο τσούγκρισμα αυγών. Και η απάντηση έρχεται από τη... φυσική! Όπως έχει εξηγήσει η επιστημονική συνεργάτιδα του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Τίνα...
Tο έθιμο του τσουγκρίσματος των αυγών έχει τις ρίζες του στο Βυζάντιο και συμβολίζει την Ανάσταση. Το έθιμο αυτό καθιερώθηκε για πρώτη φορά στη βυζαντινή αυλή από το Μεγάλο Κωνσταντίνο και τη μητέρα του Αγία Ελένη, με επίσημη τελετή που γινόταν το πρωί της Κυριακής του Πάσχα. Οι καλεσμένοι τσούγκριζαν με τον αυτοκράτορα και τη βασιλομήτορα τα αυγά και στη συνέχεια...
Κάθε Πάσχα, διεξάγονται μεγάλες αυγομαχίες. Όλοι θέλουμε να κερδίσουμε στο τσούγκρισμα των αυγών. Υπάρχει συνταγή νίκης; Υπάρχει. Η επιστημονική συνεργάτης του τμήματος Φυσικής του πανεπιστημίου Αθηνών Τίνα Νάντζου, εξήγησε με επιστημονικούς όρους, τα μυστικά πίσω από την επιλογή, αλλά και το σωστό τσούγκρισμα, ώστε να μείνει κανείς ο τελευταίος που θα κρατά ένα...
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(26)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(130)
- Υγεία(281)
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.