Φυσικό προζύμι και μαγιά: Ποιες είναι οι διαφορές τους και τι να προτιμήσεις;
iStock Τα τελευταία χρόνια, η τάση του να φτιάχνουμε το δικό μας ψωμί στο σπίτι έχει κερδίσει δημοτικότητα, ειδικά μετά από την αύξηση του ενδιαφέροντος για πιο φυσικές και παραδοσιακές μεθόδους μαγειρικής. Έτσι, πολλοί έρχονται αντιμέτωποι με το δίλημμα: φυσικό προζύμι ή μαγιά; Ποιες είναι οι διαφορές τους και τι είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε; Το φυσικό προζύμι είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αποτελείται από μια καλλιέργεια άγριων ζυμομυκήτων και βακτηρίων. Αυτά αναπτύσσονται με φυσικό τρόπο όταν αναμιγνύεται αλεύρι και νερό και αφήνεται να ωριμάσει. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει μέρες, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δίνει ένα ψωμί με πλούσια γεύση, τραγανή κόρα και μεγαλύτερη διατροφική αξία, καθώς και μακρότερη διάρκεια ζωής χωρίς πρόσθετα. Από την άλλη πλευρά, η μαγιά είναι ένα βιομηχανικό προϊόν που επιταχύνει τη διαδικασία φουσκώματος της ζύμης. Είναι πιο γρήγορη και πιο προβλέψιμη, διευκολύνοντας τη δημιουργία ψωμιού...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.