Τσουρέκια: Λαμπροκουλούρα ή λαμπρόψωμο. Έτσι ονομάζεται το τσουρέκι στα ελληνικά γιατί η παρασκευή του γινόταν κατά τη διάρκεια του Πάσχα, της Λαμπρής. Το παραδοσιακό πολίτικο τσουρέκι μοσχομυρίζει μαχλέπι ή μαστίχα. Μαζί του μοσχοβολά και όλο το σπίτι. Μικροί και μεγάλοι το αγαπούν. Σκέτο, με επικάλυψη ή γέμιση, το τσουρέκι, ειδικά το σπιτικό, γίνεται ανάρπαστο.
Ο βραβευμένος corporate executive chef του ξενοδοχείου Wyndham Poseidon Loutraki, Γιάννης Μπρατσολιάς, μοιράζεται με τις φίλες και τους φίλους του icookgreek.com τις συμβουλές του για αφράτα τσουρέκια.Το ιδανικό αλεύρι. Συνοπτικά, το ιδανικό αλεύρι για τσουρέκι είναι το αλεύρι με υψηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη που οι πιο πολλές εταιρείες το αναφέρουν πια ως αλεύρι...
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.