Ποια ψάρια έτρωγαν οι αρχαίοι Έλληνες - Είχαν αδυναμία στα παστά
Newsroom | email: [email protected] Σε μία ιδιαίτερη έρευνα Έλληνες αρχαιολόγοι μελετάνε τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων η οποίοι είχαν προτίμηση στα φρέσκα ψάρια και ειδικά αυτά που αφθονούν στις ελληνικές θάλασσες όπως τα μπαρμπούνια, τα χέλια οι τόνοι, ενώ είχαν σε μεγάλη εκτίμηση και κατανάλωναν σε μεγάλες ποσότητες τα παστά ψάρια. Την ιχθυοφαγία στην αρχαία Ελλάδα μελετάει η ζωο-αρχαιολόγος στο Ινστιτούτο Αιγιακής Προϊστορίας για την Ανατολική Κρήτη και συνεργάτιδα στο Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝ.ΑΛ.Ε.),Δήμητρα Μυλωνά, συλλέγοντας στοιχεία από γραπτές πηγές, επιστημονικά κείμενα αλλά και από τη μελέτη διαφόρων ευρημάτων. "Μπορούμε επίσης να κατανοήσουμε πολλά από τα ψαροκόκαλα που φέρνει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη και από τα σκεύη μέσα στα οποία μαγείρευαν, προχωρώντας σε χημική ανάλυση των υπολειμμάτων των τροφών", εξηγεί η κ. Μυλωνά. Παράλληλα, συνεχίζει, υπάρχουν αναφορές σε πολλά αρχαία κείμενα, όπου...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(779)
- politismos(61)
- Βιβλία(9)
- Βιντεοπαιχνίδια(6)
- Θέατρο & Χορός(153)
- Κινηματογράφος(32)
- Μουσική(27)
- Παράξενα(59)
- Τέχνη(42)
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.