Συνταγή για μελομακάρονα με άρωμα πορτοκάλι και μια παραλλαγή με τζίντζερ
Εύκολη και γρήγορη συνταγή Δοκιμάστε μια κλασική συνταγή για μελομακάρονα και οι πιο τολμηροί, χαρίστε τους τη σπιρτάδα του τζίντζερ, κάνοντας φέτος τη διαφορά. Υλικά Για τη ζύμη500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό200 ml ελαιόλαδο50 ml σπορέλαιο100 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιούΞύσμα από 1 πορτοκάλι50 γρ. ζάχαρη άχνη1 κ.γ. κανέλα1/4 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα Για το σιρόπι500 ml νερό500 γρ. ζάχαρη150 γρ. μέλι1 φλούδα λεμονιού Για το πασπάλισμα200 γρ. καρύδια τριμμέναΛίγη κανέλα και γαρίφαλο (προαιρετικά) Εκτέλεση Προετοιμασία σιροπιού: Σε κατσαρόλα, βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε το μέλι και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει. Προετοιμασία ζύμης: Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τα υγρά υλικά (ελαιόλαδο, σπορέλαιο, χυμό πορτοκαλιού, ξύσμα) και τη ζάχαρη. Σταδιακά, προσθέτετε τα στερεά (αλεύρι, σιμιγδάλι, μπαχαρικά, μαγειρική σόδα).
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Είμαστε μια ανάσα από τα Χριστούγεννα και ακόμα δεν πρόλαβες να φτιάξεις τα αγαπημένα μελομακάρονα; Ακόμα προλαβαίνεις Αν βλέπεις με φόβο το εγχείρημα "Μελομακάρονα" από τα χεράκια σου, δεν έχεις παρά να τολμήσεις να δοκιμάσεις, να σηκώσεις τα μανίκια και να μπεις στην κουζίνα! Δες βήμα-βήμα πόσο απλό είναι να φτιάξεις τα τέλεια μελομακάρονα ακόμα και την τελευταία...
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(142)
- Άμυνα(46)
- Αστυνομικά(60)
- Εκπαίδευση(89)
- Εργασία(41)
- Θρησκεία(5)
- Κοινωνία(539)
- Νομικά(4)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(541)
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.