Οι τροφές που αλλάζουν τη λειτουργία των γονιδίων μας
Πώς γίνονται ασπίδα στον καρκίνο Αμερικανική μελέτη έδειξε ότι οι φυτικές ίνες προκαλούν επιγενετικές αλλαγές οι οποίες οδηγούν στην παραγωγή ευεργετικών λιπαρών οξέων που προστατεύουν από τον καρκίνο "Είμαστε ό,τι τρώμε" συνηθίζουμε να λέμε και αυτό είναι απολύτως σωστό - μάλιστα το τι τρώμε μπορεί να αλλάξει ακόμη και τη λειτουργία των γονιδίων μας προστατεύοντάς μας από τον καρκίνο. Αυτό έδειξε μια νέα μελέτη ερευνητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ που μόλις δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό "Nature Metabolism". Συγκεκριμένα από τη μελέτη προέκυψε ότι οι πλούσιες σε φυτικές ίνες τροφές όπως τα φασόλια, οι ξηροί καρποί, τα σταυρανθή λαχανικά, τα αβοκάντο κ.α. επιφέρουν αλλαγές στην έκφραση συγκεκριμένων γονιδίων οι οποίες λειτουργούν ως "ασπίδα" ενάντια στον καρκίνο.Τα ευεργετικά λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας Όπως αναφέρει tovima.gr, όταν καταναλώνουμε φυτικές ίνες το μικροβίωμα του εντέρου μας παράγει λιπαρά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(17)
- Άμυνα(19)
- Αστυνομικά(31)
- Εκπαίδευση(48)
- Εργασία(31)
- Θρησκεία(4)
- Κοινωνία(229)
- Νομικά(3)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(299)
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.