πριν από  6 ώρες 8 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η παρασκευή τυριού στο σπίτι είναι μια διαδικασία που συνδυάζει τη χαρά της δημιουργίας με τη διατήρηση μιας μακραίωνης παράδοσης. Οι ρίζες της κυκλαδίτικης τυροκομίας Ο Μυκονιάτης δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Ρουσουνέλος έχει καταγράψει εκτενώς την παράδοση της κυκλαδίτικης τυροκομίας, με στόχο την ένταξή της στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO. Όπως επισημαίνει, οι συνταγές είναι απλές και μπορούν να προσαρμοστούν στα διαθέσιμα υλικά. Το τυρί μπορεί να παρασκευαστεί με οποιοδήποτε είδος γάλακτος - πρόβειο, κατσικίσιο, αγελαδινό ή ακόμα και εμπορικό γάλα από το σούπερ μάρκετ. Κάθε γάλα προσδίδει διαφορετικά χαρακτηριστικά στο τελικό προϊόν, επηρεάζοντας τη γεύση, το άρωμα και την υφή του τυριού.Διαδικασία παρασκευής Η προετοιμασία του σπιτικού τυριού ξεκινά με τη μεταφορά του τυροπήγματος σε ένα βαμβακερό ύφασμα ή τουλπάνι, ώστε να στραγγίξει. Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιηθεί πυτιά, η πήξη του γάλακτος μπορεί να...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation