πριν από  2 ώρες 26 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


H κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού μετά τις 5 μ.μ. μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, αυξάνοντας τον κίνδυνο για διαβήτη Η ώρα που επιλέγουμε να φάμε μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην υγεία μας, πέρα από την ποσότητα και την ποιότητα των τροφών που καταναλώνουμε. Σύμφωνα με νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο Oberta de Catalunya και το πανεπιστήμιο Columbia, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού μετά τις 5 μ.μ. μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, αυξάνοντας τον κίνδυνο για διαβήτη. Η Δρ. Νταϊάνα Ντίαζ Ριτσόλο, μία εκ των συγγραφέων της μελέτης, εξηγεί ότι ο κιρκάδιος ρυθμός του σώματος μειώνει την ικανότητα μεταβολισμού της γλυκόζης τη νύχτα, εξαιτίας της μείωσης της έκκρισης ινσουλίνης. Στη μελέτη συμμετείχαν 26 άτομα ηλικίας 50-75 ετών που είχαν υπέρβαρο ή διαβήτη τύπου 2. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: μία που έτρωγε νωρίς και μία που έτρωγε...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation