Φαγητό μετά τις 5 μ.μ.: Οι κίνδυνοι και οι συνέπειες σύμφωνα με νέα μελέτη
H κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού μετά τις 5 μ.μ. μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, αυξάνοντας τον κίνδυνο για διαβήτη Η ώρα που επιλέγουμε να φάμε μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην υγεία μας, πέρα από την ποσότητα και την ποιότητα των τροφών που καταναλώνουμε. Σύμφωνα με νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο Oberta de Catalunya και το πανεπιστήμιο Columbia, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού μετά τις 5 μ.μ. μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, αυξάνοντας τον κίνδυνο για διαβήτη. Η Δρ. Νταϊάνα Ντίαζ Ριτσόλο, μία εκ των συγγραφέων της μελέτης, εξηγεί ότι ο κιρκάδιος ρυθμός του σώματος μειώνει την ικανότητα μεταβολισμού της γλυκόζης τη νύχτα, εξαιτίας της μείωσης της έκκρισης ινσουλίνης. Στη μελέτη συμμετείχαν 26 άτομα ηλικίας 50-75 ετών που είχαν υπέρβαρο ή διαβήτη τύπου 2. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: μία που έτρωγε νωρίς και μία που έτρωγε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(65)
- Άμυνα(21)
- Αστυνομικά(84)
- Εκπαίδευση(106)
- Εργασία(34)
- Θρησκεία(3)
- Κοινωνία(564)
- Νομικά(4)
- Ομογένεια(3)
- Πολιτική(827)
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.