πριν από  2 ημέρες 12 ώρες

Vimaorthodoxias.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


AΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ - Στον επαρχιακό δρόµο που ενώνει την Κόνιτσα µε το χωριό του Αµαράντου, στα βόρεια του Νοµού των Ιωαννίνων, αντικρίζει κάποιος µία φαινοµενικά γνώριµη εικόνα για την ελληνική περιφέρεια. Η ελληνική σηµαία κυµατίζει ανάµεσα σε ένα φροντισµένο εκκλησάκι και µία ψηλή βελανιδιά. Οσο πλησιάζεις όµως αντιλαµβάνεσαι ότι δεν πρόκειται για µία εκκλησία όπως όλες οι άλλες. Μία µικρή ταµπέλα στο πλάι του δρόµου επιβεβαιώνει την ξεχωριστή ενέργεια που έχει αυτό το µικρό κοµµάτι γης. Το δέντρο, δε, δεν είναι µία απλή βελανιδιά, αλλά µία εκκλησία, η δεντροκκλησιά του Αγίου Παϊσίου. Είναι τα µέρη που περνούσε ο Αγιος Παίσιος στα χρόνια της νεότητάς του για να πάει στο γειτονικό χωριό του Αµαράντου και να εκτελέσει ξυλουργικές εργασίες και επισκευές σε σπίτια για να βιοποριστεί. Ο θρύλος λέει ότι στο σηµείο αυτό ο Αγιος Παίσιος στεκόταν για να ξεκουραστεί και να αναπληρώσει δυνάµεις.

πριν από  3 ημέρες 8 ώρες

Vimaorthodoxias.gr

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ - Ο Πατήρ Παίσιος, αν και είχε φθάσει σε τέτοια πνευματική κατάσταση που θα ήθελε να αφοσιωθή μόνο στην προσευχή, έκανε αρκετές ώρες την ημέρα εργόχειρο, για να μπορή να αγοράζη πράγματα για τους Βεδουίνους [όταν βρισκόταν στο Σινά]. Μια μέρα όμως σκέφθηκε:

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

Από την ενότητα: Θρησκεία
Palo presentation