Αλάτι: Ποια μυρωδικά το "αντικαθιστούν" για να το μειώσετε χωρίς να χάσετε γεύση
Η υπερκατανάλωση του αλατιού, όπως έχει καταδείξει πληθώρα επιστημονικών μελετών, συνδέεται με την αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Υπάρχουν, επιπλέον, ενδείξεις που το συσχετίζουν και με άλλες σοβαρές παθολογικές καταστάσεις. Υπάρχει λόγος λοιπόν να γίνει για συστηματική προσπάθεια να μειωθεί το αλάτι στο ελληνικό τραπέζι. Το αλάτι μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί, σε μεγάλο βαθμό, με φρέσκα, ή και αποξηραμένα μυρωδικά. Τα μυρωδικά όχι μόνο βελτιώνουν τη γεύση και το άρωμα των φαγητών, αλλά το εμπλουτίζουν και με ωφέλιμες ουσίες, όπως είναι τα αντιοξειδωτικά. Βασικές συμβουλές - Προσοχή στις "κρυφές" πηγές επιπλέον αλατιού στη διατροφή σας - Κάποια συσκευασμένα μείγματα αποξηραμένων μυρωδικών περιέχουν αλάτι. Είναι προτιμότερο να επιλέγετε μείγματα μυρωδικών (και μπαχαρικών) χωρίς αλάτι. - Οι κύβοι, ή οι ζωμοί μαγειρέματος (που περιέχουν μυρωδικά) περιέχουν αλάτι, όπως και η σάλτσα σόγιας, καθώς και άλλες τυποποιημένες σάλτσες. Εάν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(17)
- Άμυνα(27)
- Αστυνομικά(78)
- Εκπαίδευση(140)
- Εργασία(30)
- Θρησκεία(92)
- Κοινωνία(781)
- Νομικά(3)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(876)
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.