Κεχρί: Ένα υπερδημητριακό, θρεπτικό και βιώσιμο
Ένα από τα πιο κλασσικά τρόφιμα σε Ασία και Αφρική, κερδίζει τώρα παγκόσμια αναγνώριση μεταξύ των καταναλωτών που ενδιαφέρονται για την υγιεινή διατροφή και τη βιωσιμότητα. Πρόκειται... για ένα αρχαίο δημητριακό που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, φιλικό προς το περιβάλλον και εξαιρετικά ευέλικτο στη μαγειρική. Το κεχρί καλλιεργείται εδώ και 10.000 χρόνια, κυρίως στη βόρεια Κίνα. Σε αντίθεση με το ρύζι και το σιτάρι, που απαιτούν πάνω από 100 ημέρες για να ωριμάσουν, το κεχρί είναι έτοιμο για συγκομιδή σε μόλις 45 ημέρες, καθιστώντας το ιδανικό για δύσκολες κλιματικές συνθήκες. Διατροφική αξία Μία κούπα μαγειρεμένου κεχριού περιέχει: 207 θερμίδες 6,1 γραμμάρια πρωτείνης 2,3 γραμμάρια φυτικών ινών 41,2 γραμμάρια υδατανθράκων Βιταμίνες και μέταλλα, όπως θειαμίνη, νιασίνη, χαλκό, μαγνήσιο και μαγγάνιο Χωρίς γλουτένη, ιδανικό για άτομα με κοιλιοκάκη Οφέλη για την υγεία Υγεία της καρδιάς: Μειώνει τη χοληστερόλη και ρυθμίζει την...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(41)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(24)
- Θεσσαλία(137)
- Θεσσαλονίκη(39)
- Θράκη(0)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(116)
- Μακεδoνία(54)
- Πελοπόννησος(37)
- Στερεά Ελλάδα(47)
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.