Graega Cheese: Το made in... Θεσσαλονίκη εργαλείο που εντοπίζει το νοθευμένο κατσικίσιο γάλα
"Έχω πολλά χιλιόμετρα στην τυροκομία. Έχω μετρήσει χαρές αλλά και πικρίες. Μερικές από αυτές είναι ότι δεν έχουμε καταλάβει πόσο προνομιακά είναι τα προϊόντα της ελληνικής γης, ότι αφήσαμε αφύλαχτο σε σφετεριστές το μεγάλο εργαλείο των ΠΟΠ τυριών και ότι έχουμε χάσει τη γνώση τη γεύσης. Σήμερα όμως είναι μια από τις πιο σπουδαίες μέρες που έχω ζήσει". Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στη μεγάλη κυρία της βορειοελλαδίτικης τυροκομίας, την Ελένη Προίκα, η οποία αναφέρθηκε στον ευτυχή τερματισμό του έργου Graega Cheese, που αφορά την ανάπτυξη ενός συστήματος ανίχνευσης νοθείας και ταυτοποίησης τυροκομικών προϊόντων που παράγονται από γάλα ελληνικών φυλών αιγών της Κεντρικής Μακεδονίας. Το αμιγώς κατσικίσιο τυρί, μαζί φυσικά με την αιγοπρόβεια φέτα, αποτελούν μια από τις βάσεις της διατροφής του Έλληνα καταναλωτή. Ωστόσο τα φαινόμενα νοθείας που παρατηρούνται στο κατσικίσιο γάλα που προορίζεται για τυροκόμηση, αποτελούν μια σημαντική απειλή για...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(41)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(24)
- Θεσσαλία(137)
- Θεσσαλονίκη(39)
- Θράκη(0)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(116)
- Μακεδoνία(54)
- Πελοπόννησος(37)
- Στερεά Ελλάδα(47)
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.