πριν από  4 ώρες 57 λεπτά

Ethnos.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Στο παστιρματζίδικο του Αραπιάν ξεκίνησε όλη η ιστορία. Έδιναν στους πελάτες να δοκιμάσουν έναν παστουρμά, τους κέρναγαν κι ένα τσίπουρο και, με κείνα και με τ' άλλα, τους άνοιγαν την όρεξη. "Να 'χες ένα-δυο τραπεζάκια", λέγανε στον Φάνη Θεοδωρόπουλο. Κάπως έτσι προέκυψαν τα Καραμανλίδικα του Φάνη, που άνοιξαν τον Μάιο του 2014 σ' ένα νεοκλασικό ακριβώς απέναντι, στη συμβολή Σωκράτους κι Ευριπίδου. Πέντε-έξι πιατάκια ήταν όλα κι όλα στην αρχή. Τώρα είναι καμιά τριανταριά που κυκλοφορούν στα μαρμάρινα τραπεζάκια γύρω από την ανοιχτή κουζίνα και τη βιτρίνα με τα τυριά· καραμανλίδικα σουτζουκάκια με καπνιστή μελιτζάνα και ανεβατό, ιτσλί κεφτέ (κούπες από πλιγούρι γεμιστές με κιμά), ρεβιθάδα με παστουρμά, καβουρμάς σαγανάκι, εκείνη η έξτρα καυτερή τηγανιά με σουτζούκι Αδάνων, που στον κατάλογο έχει τη σήμανση "πύραυλος", αλλά και τσιροσαλάτα από την Κομοτηνή ή ξιφίας καπνιστός από την Κάλυμνο. Η λίστα πάει και πάει, με τις τιμές των...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation