Μαγειρίτσα, η "μικρή μαγειριά" της Ανάστασης και συνταγές για να την απολαύσετε
Η πρώτη μαγειρίτσα χάνεται στα βάθη της ελληνικής μαγειρικής παράδοσης, ωστόσο είναι φανερό ότι οι δημιουργοί της φρόντισαν να φτιάξουν μια σούπα θρεπτική, που μπορούσε να "γιατρέψει" τη σχετική αδυναμία του οργανισμού από τη λιτή σαρακοστιανή κουζίνα και, χωρίς να τον επιβαρύνει, να τον προετοιμάσει για τη μετάβαση στην πλήρη διατροφή που θα ακολουθούσε.Στόχος της φτωχικής κουζίνας η αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου υλικού Παράληλα κλασικός στόχος της συνταγής -όπως εν γένει της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και κάθε φτωχικού νοικοκυριού- ήταν να αξιοποιηθεί ό,τι περισσεύει από τις προετοιμασίες του πασχαλινού αρνιού, συκωταριές και εντεράκια, νοστιμισμένο με ό,τι ήταν διαθέσιμο στο μεσογειακό μποστάνι μαζί με ανοιξιάτικα μυρωδικά της ελληνικής υπαίθρου. Ίσως και στην ταπεινότητα των περισσευμάτων να οφείλει και το όνομά της: "μαγειρίτσα", μια μικρή δηλαδή μαγειριά.Διαφορετικές μαγειρίτσες ανά περιοχή Η συνταγή της παραδοσιακής αυτής...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(819)
- politismos(25)
- Βιβλία(9)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(152)
- Κινηματογράφος(37)
- Μουσική(40)
- Παράξενα(65)
- Τέχνη(22)
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.