Κι όμως η κατσαρίδα παράγει γάλα και είναι και πιο θρεπτικό από το αγελαδινό
Το 2016, ερευνητές από το Ινστιτούτο Βιολογίας Κυττάρων και Μοριακής Βιολογίας στην Ινδία δημοσίευσαν μια μελέτη στο περιοδικό International Union of Crystallography Journal, όπου ανέλυσαν τη δομή των πρωτεϊνικών κρυστάλλων στο έντερο της κατσαρίδας Diploptera punctata. Το γάλα κατσαρίδας είναι μια ουσία που παράγεται από το είδος Diploptera punctata, τη μοναδική γνωστή κατσαρίδα που γεννά ζωντανά μικρά αντί να γεννά αυγά. Αυτό το έντομο εκκρίνει ένα είδος κρυσταλλικού "γάλακτος" που περιέχει πρωτείνες, λίπη και σάκχαρα για να θρέψει τα μικρά του. Ανακάλυψαν ότι το γάλα της περιέχει κρυσταλλωμένες πρωτείνες που απελευθερώνουν ενέργεια με αργό ρυθμό, κάτι που το κάνει πολύ αποτελεσματική τροφή. Επίσης, αυτά τα κρύσταλλα είναι επαναλαμβανόμενα, δηλαδή, συνεχίζουν να αναπτύσσονται καθώς διασπώνται, καθιστώντας το μια εξαιρετικά συμπυκνωμένη πηγή θρεπτικών συστατικών.Διατροφική αξία Το γάλα κατσαρίδας θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(533)
- politismos(30)
- Βιβλία(29)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(50)
- Κινηματογράφος(57)
- Μουσική(37)
- Παράξενα(43)
- Τέχνη(46)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.