5 βήματα κατά της σπατάλης του φαγητού που μπορεί να κάνει ο καθένας μας
Οι αριθμοί τα λένε όλα. Σε παγκόσμιο επίπεδο 1,3 δις τόνοι τροφής καταλήγουν κάθε χρόνο στα σκουπίδια τη στιγμή που σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σ' όλο τον κόσμο υποσιτίζονται. Εκατοντάδες τόνοι φρούτων και λαχανικών δεν φτάνουν ποτέ στα μανάβικα και στα σούπερ μάρκετ γιατί, είτε λόγω χρώματος, είτε λόγω σχήματος δεν περνάνε το... κάστινγκ. Τα νοικοκυριά πετάνε, τα εστιατόρια πετάνε, τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα πετάνε. Όπου είναι γεμάτα τα πιάτα, είναι γεμάτοι κι οι σκουπιδοτενεκέδες. Όμως σιγά-σιγά, πληθαίνουν οι φωνές που επισημαίνουν το πρόβλημα και καλούν σε κινητοποίηση ενάντια στην αλόγιστη σπατάλη του φαγητού. Εδώ στην Ελλάδα υπάρχει η μη κερδοσκοπική οργάνωση Μπορούμε, που με σύνθημα "Καμία μερίδα φαγητού χαμένη", προωθεί κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνες λύσεις και, σώζοντας φαγητό που σε άλλη περίπτωση θα πετιόταν, καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες ανθρώπων που έχουν ανάγκη - αξίζει να σημειωθεί ότι από το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(808)
- politismos(49)
- Βιβλία(9)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(160)
- Κινηματογράφος(38)
- Μουσική(33)
- Παράξενα(50)
- Τέχνη(41)
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.