Χοληστερόλη: Το ένζυμο που τη ρίχνει
Η βιταμίνη Α και η πρόδρομη μορφή της το β-καροτένιο φαίνεται ότι ρίχνουν τη Χοληστερόλη. Απαιτείται όμως ένα ενεργό ένζυμο που βοηθά στη μετατροπή του β-καροτένιου σε βιταμίνη Α - Σε ποιο τρόφιμο βρίσκεται κατά κόρον; Τα καρότα αποτελούν καλή πηγή β-καροτίνης, η οποία αποτελεί την πρόδρομη μορφή της βιταμίνης A. Η β-καροτίνη είναι η βιοενεργή ένωση που δίνει στο καρότο το πορτοκαλί του χρώμα. Μελέτες σε ανθρώπους και ποντίκια δείχνουν ότι η μετατροπή της β-καροτίνης σε βιταμίνη Α μειώνει την "κακή" χοληστερόλη στο αίμα. Επομένως, η β-καροτίνη μπορεί να μας προστατεύσει από την ανάπτυξη αθηροσκλήρωσης, η οποία οδηγεί σε συσσώρευση λίπους και χοληστερόλης στις αρτηρίες. Στο πλαίσιο αυτό, οι επιστήμονες πραγματοποίησαν δύο μελέτες προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα τις επιδράσεις της β-καροτίνης στην καρδιαγγειακή υγεία, επιβεβαιώνοντας βέβαια της σημασία της, αλλά εντοπίζοντας και ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία. Η β-καροτίνη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(56)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(104)
- Υγεία(333)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.