Προφλεγμονώδης διατροφή συνδέεται με 84% υψηλότερο κίνδυνο άνοιας [μελέτη]
Νέα έρευνα έδειξε ότι υψηλότερα σκορ στον δείκτη Dietary Inflammatory Index (DII) συνδέονται με αυξημένη εμφάνιση άνοιας από όλα τα αίτια και νόσου Alzheimer. Η διατροφή έχει εντοπιστεί ως πιθανή οδός μείωσης του κινδύνου άνοιας. Προηγούμενες έρευνες παρατήρησης συνέδεσαν την αντιφλεγμονώδη διατροφή- όπως Μεσογειακή και MIND -με πιο αργή έκπτωση νοητικών ικανοτήτων και χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας. Προηγούμενες έρευνες υπέδειξαν ότι υψηλότερα σκορ DII συνδέονται με συστημική φλεγμονή, που θεωρείται ότι συμβάλλει σε νευροεκφυλιστικές διαδικασίες. Στη νέα μελέτη (Glenn Biggs Institute for Alzheimer's & Neurodegenerative Diseases at UT Health San Antonio, Boston University School of Medicine και Framingham Heart Study) που δημοσιεύτηκε στο Alzheimer's & Dementia, ερευνητές χρησιμοποίησαν στοιχεία κοόρτης από την Framingham Heart Study (FHS) Offspring για να αναλύσουν διατροφικά στοιχεία, εμφάνιση άνοιας και νόσου Alzheimer για περίοδο 13...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(27)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(86)
- Υγεία(316)
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.