Ποιο είναι το επικίνδυνο μπαχαρικό των Χριστουγέννων
Ένα δημοφιλές μπαχαρικό για τις χριστουγεννιάτικες συνταγές χρειάζεται προσοχή στις αναλογίες των δόσεων γιατί υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης. Τα Χριστούγεννα τα εορταστικά τραπέζια δίνουν και παίρνουν με τα εκλεπτυσμένα εδέσματα να έχουν μια ιδιαίτερη γεύση χάρη στα μπαχαρικά που προσδίδουν το απαραίτητο άρωμα των γιορτών. Κανέλα, γαρίφαλο, γλυκάνισο, μπαχάρι, βανίλια, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ... είναι αρώματα άμεσα συνδεδεμένα με αλμυρές και γλυκές γεύσεις! Οι λάτρεις της μαγειρικής αλλά και της ζαχαροπλαστικής τιμούν δεόντως τις μίξεις μπαχαρικών για να δώσουν μια νότα διαφορετική στα καλούδια που σερβίρουν αφήνοντας στους ουρανίσκους των καλεσμένους τους εκκεντρικούς συνδυασμούς γεύσεων ανάμεσα σε γλυκές με πιπεράτες, πικάντικες γεύσεις αλλά και αρωματικές νότες! Κι όμως υπάρχει ένα μπαχαρικό που τα Χριστούγεννα αλλά και γενικά σε κάθε περίσταση πρέπει να το χρησιμοποιούμε στις γαστρονομικές μας δημιουργίες με φειδώ γιατί μπορεί να...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(47)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(127)
- Υγεία(343)
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.