Ποδάγρα: Ποια διατροφή πρέπει να ακολουθείτε
Η ποδάγρα ή ουρική αρθρίτιδα, είναι πάθηση των αρθρώσεων, αποτέλεσμα εναπόθεσης σε αυτές κρυστάλλων ουρικού μονονατρίου. Έχει επικρατήσει ο όρος ποδάγρα επειδή το 50% των περιπτώσεων εκδηλώνεται στην μεταταρσοφαλλαγική άρθρωση στη βάση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Ο πάσχων από ποδάγρα έχει στα χέρια του ένα ισχυρό όπλο για την αντιμετώπισή της που δεν είναι άλλος από τη διατροφή. Βασική οδηγία είναι ο αποκλεισμός τροφών πλούσιων σε πουρίνες. Οι πουρίνες είναι τμήμα των πρωτεϊνών των τροφών που μετατρέπονται σε ουρικό οξύ στον οργανισμό μας. Αυτές οι τροφές πρέπει να αποφεύγονται τόσο σε οξεία φάση όσο και σε φάση ύφεσης και είναι οι εξής: -Εντόσθια (συκώτι, μυαλά, νεφρά), ζωμός κρέατος, σάλτσες κρέατος, γλυκάδια -Κυνήγι, χήνα -Αμύγδαλα -Θαλασσινά (μύδια, χτένια, αυγοτάραχο), σαρδέλες, σκουμπρί, ρέγκα, αντσούγιες -Μαγιά Γενικές οδηγίες -Μειώστε την πρόσληψη λιπαρών. Επιλέξτε άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα και τυριά. -Μειώστε την...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(49)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(121)
- Υγεία(404)
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.