πριν από  5 ώρες 33 λεπτά

Madata.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η μαγειρική σόδα είναι ένα "πολυχρηστικό" υλικό στις κουζίνες μας, που μάλλον λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει όλες τις πιθανές χρήσεις της και τα οφέλη τους. Πρόκειται για ένα φυσικό υλικό που παραδοσιακά προέρχεται απ' τη στάχτη. Καταλήγει στη μορφή της άσπρης σκόνης που γνωρίζουμε μέσα από απλή χημική επεξεργασία. Είναι ενδιαφέρον το ότι ως υλικό χρησιμοποιείται απ' τα χρόνια της Αρχαίας Αιγύπτου. Αν θυμάστε απ' τη χημεία στο σχολείο, κάποια υλικά είναι οξέα και κάποια άλλα έχουν την αντίθετη ιδιότητα, δηλαδή είναι αλκαλικά, ή βάσεις όπως τα λέγαμε. Στη μαγειρική κάποια κλασικά υλικά με όξινες ιδιότητες είναι το λεμόνι, το ξίδι και το κρασί. Το πιο κλασικό υλικό με αλκαλικές ιδιότητες είναι η μαγειρική σόδα. Γιατί είναι αυτό σημαντικό θα πείτε; Γιατί όταν βράζουμε ή ψήνουμε σε ταψί λαχανικά ή όσπρια, έχουμε δυο βασικές μαγειρικές επιλογές. Αν θέλουμε να μένουν σφριγηλά και να πάρουν μέσα τους λίγη γεύση απ' τη σάλτσα που βράζουν μέσα...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation