Μαγειρική σόδα: Όλα τα μυστικά της και πώς να τη χρησιμοποιήσετε σε όσπρια και λαχανικά
Η μαγειρική σόδα είναι ένα "πολυχρηστικό" υλικό στις κουζίνες μας, που μάλλον λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει όλες τις πιθανές χρήσεις της και τα οφέλη τους. Πρόκειται για ένα φυσικό υλικό που παραδοσιακά προέρχεται απ' τη στάχτη. Καταλήγει στη μορφή της άσπρης σκόνης που γνωρίζουμε μέσα από απλή χημική επεξεργασία. Είναι ενδιαφέρον το ότι ως υλικό χρησιμοποιείται απ' τα χρόνια της Αρχαίας Αιγύπτου. Αν θυμάστε απ' τη χημεία στο σχολείο, κάποια υλικά είναι οξέα και κάποια άλλα έχουν την αντίθετη ιδιότητα, δηλαδή είναι αλκαλικά, ή βάσεις όπως τα λέγαμε. Στη μαγειρική κάποια κλασικά υλικά με όξινες ιδιότητες είναι το λεμόνι, το ξίδι και το κρασί. Το πιο κλασικό υλικό με αλκαλικές ιδιότητες είναι η μαγειρική σόδα. Γιατί είναι αυτό σημαντικό θα πείτε; Γιατί όταν βράζουμε ή ψήνουμε σε ταψί λαχανικά ή όσπρια, έχουμε δυο βασικές μαγειρικές επιλογές. Αν θέλουμε να μένουν σφριγηλά και να πάρουν μέσα τους λίγη γεύση απ' τη σάλτσα που βράζουν μέσα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(36)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(120)
- Υγεία(361)
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.