Η ουσία που κρατά τη γρίπη μακριά και τους πνεύμονες ασφαλείς: Σε ποια τρόφιμα βρίσκεται
Πολλοί θάνατοι από γρίπη δεν προέρχονται άμεσα από τον ιό, αλλά από την υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτό δείχνει ότι η πραγματική απειλή μπορεί να βρίσκεται στην ανισόρροπη ανοσολογική απόκριση του οργανισμού. Παρά τις γνώσεις που έχουμε για τη γρίπη, δεν είναι ακόμα πλήρως κατανοητό πώς το ανοσοποιητικό σύστημα ξεφεύγει από τον έλεγχο. Αυτό το κενό αποφάσισαν να καλύψουν οι επιστήμονες του Ερευνητικού Ινστιτούτου του Κέντρου Υγείας στο McGill University του Καναδά. Η μελέτη τους, η οποία εστιάζει στη ρύθμιση της ανοσοποιητικής απόκρισης αντί για την καταστολή του ιού, δείχνει ότι όλα τα είδη μανιταριών περιέχουν ένα συστατικό, τη β-γλυκάνη, που μπορεί να προστατεύσει τους πνεύμονες από τις βλάβες που προκαλεί η γρίπη. Σε πειράματα με ποντίκια πριν από την έκθεση τους στον ιό, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η β-γλυκάνη ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη ρύθμιση της ανοσολογικής...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(37)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(97)
- Υγεία(263)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.