Η διατροφή των αρχαίων αγροτών
Οι αγρότες της αρχαίας Ελλάδας ήταν το βασικό τµήµα της παραγωγικής δύναµης της, διότι συνέβαλαν στην περιοχή τους, είτε την οικονοµική ευµάρεια, είτε είτε στο λιµό της. 1 από 3 Αυτή η διαφοροποίηση δικαιολογείται από το πόσο η ετήσια παραγωγή των προϊόντων τους, ήταν σε καλό επίπεδο ή ήταν µηδενικό, το οποίο βασικά αυτό οφείλετο και οφείλεται σήµερα, στις καιρικές συνθήκες. Μάλιστα πίστευαν ότι αν οι θεοί τους ευλογούσαν µε καλές εσοδείες, τότε είχαν και να φάνε και να κάνουν επικερδές εµπόριο ή στην αντίθετη περίπτωση κινδύνευαν µε πείνα, µε την πιθανότητα να απολέσουν τα κτήµατα τους, ακόµα και να βρεθούν στο επίκεντρο του µένους των αρχόντων ή βασιλιάδων της περιοχής τους. Ιστορικά από τον Όµηρο έχουµε αρκετές περιγραφές για τις περιπέτειες και την ζωή που περνούσαν οι αγρότες εκείνη την εποχή. Ξεκινώντας από την Μινωική εποχή και µέχρι σχεδόν τα κλασικά χρόνια, η γη και τα αγροτικά προϊόντα, τα οποία παράγονταν δεν ανήκαν στους...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(68)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(111)
- Υγεία(415)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.