Το ελαιόλαδο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο άνοιας! - Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα του Χάρβαρντ
Newsroom | email: [email protected] Μπορεί ένα απλό συστατικό της διατροφής να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από άνοια; Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Χάρβαρντ, η καθημερινή κατανάλωση ελαιολάδου -ιδιαίτερα πάνω από επτά γραμμάρια την ημέρα- μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία του εγκεφάλου, μειώνοντας κατά 28% τον κίνδυνο θανάτου από άνοια. Το ελαιόλαδο έχει ήδη συνδεθεί με βελτιωμένη γνωστική λειτουργία και καθυστέρηση της νοητικής έκπτωσης. Ωστόσο, αυτή η νέα μελέτη είναι η πρώτη που εξετάζει συγκεκριμένα τη σχέση του με τον κίνδυνο θανάτου από άνοια. Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από το 1990 έως το 2018, εξετάζοντας πάνω από 90.000 συμμετέχοντες στο πλαίσιο των ερευνών Nurses' Health Study και Health Professionals Follow-Up Study. Οι συμμετέχοντες κατηγοριοποιήθηκαν με βάση την πρόσληψη ελαιολάδου - από σπάνια κατανάλωση μέχρι καθημερινή λήψη άνω των επτά γραμμαρίων (περίπου μια κουταλιά της σούπας). Τα αποτελέσματα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Bασικό συστατικό μαγειρικής στα περισσότερα νοικοκυριά, το ελαιόλαδο έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, της μείωσης της φλεγμονής και του μετριασμού των παραγόντων κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνο και διαβήτη. Έρευνες έχουν δείξει την ικανότητά του να ενισχύει τη γνωστική λειτουργία και να μειώνει τη γνωστική έκπτωση...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(53)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(116)
- Υγεία(326)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.