Το δίλημμα για κόκκινο ή λευκό κρασί: Ποιο είναι καλύτερο για την υγεία μας
iStock Επί χρόνια, το κόκκινο κρασί θεωρούνταν πιο υγιεινή επιλογή σε σύγκριση με το λευκό, κυρίως επειδή είναι πλούσιο σε ρεσβερατρόλη - ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καρκίνου. Ενώ το λευκό κρασί ήταν παραδοσιακά γνωστό ως η πιο "φιλική προς τη δίαιτα" επιλογή, λόγω της χαμηλότερης θερμιδικής του περιεκτικότητας, το κόκκινο κρασί θεωρείται συχνά καλύτερο για την υγεία μας μακροπρόθεσμα. Μάλιστα η μεσογειακή διατροφή προτείνει την κατανάλωση κόκκινου κρασιού με μέτρο (περίπου ένα ποτήρι την ημέρα για τις γυναίκες και έως δύο για τους άνδρες). Ωστόσο, μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nutrients αμφισβητεί αυτή τη διαδεδομένη πεποίθηση. Δες περισσότερα στο thetoc.gr Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Το κόκκινο κρασί θεωρείται ότι μπορεί να προσφέρει προστασία από τον καρκίνο, λόγω των υψηλών επιπέδων ρεσβερατρόλης, της πολυφαινολικής ένωσης με την αντιοξειδωτική δράση που βρίσκεται στη φλούδα των κόκκινων σταφυλιών. 1 SHARES Νέα ανάλυση στοιχείων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι το κόκκινο κρασί μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου. Ούτε...
Σε μια νέα μελέτη, οι ερευνητές συνέκριναν τους κινδύνους καρκίνου που σχετίζονται με το κόκκινο και το λευκό κρασί. Το κόκκινο κρασί θεωρείται συχνά μια πιο υγιεινή επιλογή αλκοολούχου ποτού, με πολλούς να πιστεύουν ότι η υψηλή περιεκτικότητά του σε ρεσβερατρόλη, ένα αντιοξειδωτικό με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, προσφέρει προστασία κατά του καρκίνου. Ερευνητές από...
Έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι όλα τα αλκοολούχα ποτά δεν είναι ίδια. Το κόκκινο κρασί, για παράδειγμα, θεωρείται συχνά μια πιο υγιεινή επιλογή, με πολλούς να πιστεύουν ότι η υψηλή του περιεκτικότητα σε ρεσβερατρόλη - ένα αντιοξειδωτικό με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες - ενδεχομένως να προσφέρει προστασία από τον καρκίνο. Ωστόσο, οι ερευνητές του Brown University...
Βίκυ Κουρλιμπίνη Επί χρόνια, το κόκκινο κρασί θεωρούνταν πιο υγιεινή επιλογή σε σύγκριση με το λευκό, κυρίως επειδή είναι πλούσιο σε ρεσβερατρόλη - ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καρκίνου. Ενώ το λευκό κρασί ήταν παραδοσιακά γνωστό ως η πιο "φιλική προς τη δίαιτα" επιλογή, λόγω της...
Έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι όλα τα αλκοολούχα ποτά δεν είναι ίδια. Το κόκκινο κρασί, για παράδειγμα, θεωρείται συχνά μια πιο υγιεινή επιλογή, με πολλούς να πιστεύουν ότι η υψηλή του περιεκτικότητα σε ρεσβερατρόλη - ένα αντιοξειδωτικό με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες - ενδεχομένως να προσφέρει προστασία από τον καρκίνο. Ωστόσο, οι ερευνητές του Brown University...
Μια κοινή αντίληψη είναι ότι δεν είναι όλα τα αλκοολούχα ποτά ίδια. Το κόκκινο κρασί, για παράδειγμα, θεωρείται συχνά μια πιο υγιεινή επιλογή, με πολλούς να πιστεύουν ότι η υψηλή περιεκτικότητά του σε ρεσβερατρόλη - ένα αντιοξειδωτικό με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες - προσφέρει προστασία κατά του καρκίνου. Ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(53)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(158)
- Υγεία(384)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.