Διατροφολόγος που ειδικεύεται στις φλεγμονές προειδοποιεί: "Προσέξτε να μην πίνετε γάλα, τσάι ή καφέ αμέσως μετά το φαγητό"
Διατροφολόγος με εξειδίκευση στις φλεγμονές δεν συνιστά την κατανάλωση τσαγιού, καφέ και γάλακτος μετά το φαγητό και εξηγεί τους λόγους. Όπως ανέφερε η Σάντρα Μονίνιο στο podcast With Ginger and Lemon, οι λόγοι αφορούν στην πέψη και την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών. "Ο καφές και το τσάι αναστέλλουν την απορρόφηση του σιδήρου. Και όχι μόνο του σιδήρου, πολλά θρεπτικά συστατικά που περιέχουν τα τρόφιμά μας, όταν πίνουμε καφέ, δεν απορροφώνται", είπε η Μονίνιο. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Διατροφολόγος: Πότε δεν πρέπει να πίνουμε τσάι, καφέ, γάλα Τόσο το τσάι όσο και ο καφές περιέχουν τανίνες και άλλες ενώσεις που μπορεί να παρεμβαίνουν στην απορρόφηση ορισμένων μετάλλων, όπως ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος. Όταν τα πίνουμε μετά το φαγητό, επί της ουσίας ακούσια εμποδίζουμε την απορρόφηση αυτών των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, γεγονός που μας οδηγεί στο να περιορίζουμε τις ιδιότητες των τροφίμων που καταναλώνουμε. Η Σάντρα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(25)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(84)
- Υγεία(258)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.