Πάσχα: Πώς φτιάχνεται το σωστό τσουρέκι - Οι επιλογές και τα μυστικά
Η κορύφωση της Μεγάλης Εβδομάδας φτάνει και, σχεδόν, κάθε σπιτικό ετοιμάζεται να αγοράσει το παραδοσιακό τσουρέκι για το Πάσχα. Οι επιλογές είναι πολλές. Μεγάλα μάρκετ, αλυσίδες φούρνων, κεντρικές αγορές. Ουδείς ωστόσο μπορεί να λησμονήσει τον φούρνο της γειτονιάς που από τα ξημερώματα, αυτές τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, "πλημμυρίζει" τους δρόμους με τη μυρωδιά της μαστίχας.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ελλάδα | 18.04.2025 14:48 Άλλο ένα Πάσχα που κατάσχονται βεγγαλικά από όλη την Ελλάδα - Διακινούν πυροτεχνήματα μέσω social media "Το πιο σημαντικό στο τσουρέκι είναι η καλή συνταγή και τα καλά υλικά. Αυγά, βούτυρα, αλεύρι. Αυτά είναι τα πιο βασικά. Εδώ στο μαγαζί βγάζουμε 180 κομμάτια. Τα διαθέτουμε όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα και μια βδομάδα νωρίτερα" λέει ο Γρηγόρης Μιντζάς, αρτοποιός και ιδιοκτήτης του συνοικιακού φούρνου - ζαχαροπλαστείου "γεύσεις άρτων", στον αριθμό 47 της οδού Μηδείας, στην Νέα Ιωνία. Η ομάδα του Γρηγόρη Μιντζά πιάνει δουλειά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Η κορύφωση της Μεγάλης Εβδομάδας φτάνει και, σχεδόν, κάθε σπιτικό ετοιμάζεται να αγοράσει το παραδοσιακό τσουρέκι για το Πάσχα. Οι επιλογές είναι πολλές. Μεγάλα μάρκετ, αλυσίδες φούρνων, κεντρικές αγορές. Ουδείς ωστόσο μπορεί να λησμονήσει τον φούρνο της γειτονιάς που από τα ξημερώματα, αυτές τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, "πλημμυρίζει" τους δρόμους με τη μυρωδιά...
Εμείς εδώ έχουμε μάθει να τα λέμε νέτα, σκέτα και ξεκάθαρα κι αυτό θα πράξουμε ακόμη μια φορά. Πάσχα χωρίς τσουρέκι υφίσταται κι όποιος το αρνηθεί του αξίζει να του πεις "ως εδώ και μη τσουρέκι" για να σωπάσει για πάντα. Καλό το αρνί, τα αυγά οι λαμπάδες και τα δώρα στα βαφτιστήρια, αλλά αυτή η φρεσκοφουρνιστή λιχουδιά που τερματίζει την απόλαυση σε λίγες μπουκιές...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(21)
- Άμυνα(64)
- Αστυνομικά(103)
- Εκπαίδευση(139)
- Εργασία(92)
- Θρησκεία(16)
- Κοινωνία(498)
- Νομικά(5)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(354)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.