ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
H αύξηση των τιμών των κατεργασμένων τροφίμων τον Φεβρουάριο ήταν ο λόγος που ο πληθωρισμός, με βάση τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, μειώθηκε οριακά μόνο στο 3% από 3,1% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος (Inflation monitor). Συγκεκριμένα, οι τιμές των κατεργασμένων τροφίμων, του αλκοόλ και του καπνού αυξήθηκαν 0,5% σε ετήσια βάση έναντι μείωσης 0,3% τον Ιανουάριο, ενώ οι τιμές των νωπών τροφίμων επιβραδύνθηκαν (αύξηση 0,2% έναντι 0,8%, αντίστοιχα). Επιβράδυνση σημείωσαν και οι τιμές της ενέργειας που αυξήθηκαν 1,6% έναντι αύξησης 2,6% τον Ιανουάριο καθώς και των υπηρεσιών (αύξηση 5,3% έναντι 5,6%, αντίστοιχα). Ο δομικός πληθωρισμός, που δεν περιλαμβάνει τις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, μειώθηκε επίσης στο 4,2% από 4,4%. Ωστόσο, παραμένει 1,6 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερος από τον δομικό πληθωρισμό της Ευρωζώνης, ενώ η διαφορά του γενικού πληθωρισμού της Ελλάδας από αυτόν της...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(22)
- Άμυνα(36)
- Αστυνομικά(61)
- Εκπαίδευση(104)
- Εργασία(66)
- Θρησκεία(14)
- Κοινωνία(467)
- Νομικά(7)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(582)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.