Κουνουπίδι ογκρατέν: Το χειμερινό πιάτο που θα λατρέψετε
Το κουνουπίδι ογκρατέν είναι ένα κλασικό, χειμωνιάτικο φαγητό που συνδυάζει τη θρεπτική αξία του κουνουπιδιού με την κρεμώδη γεύση του τυριού και της μπεσαμέλ. Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό ως συνοδευτικό σε ένα κυρίως πιάτο ή ακόμα και ως κύριο γεύμα. Είναι εύκολο στην προετοιμασία και γεμάτο γεύση, τέλειο για να εντυπωσιάσετε την οικογένεια ή τους καλεσμένους σας. Συνταγή για κουνουπίδι ογκρατένΥλικά1 μέτριο κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο2 κουταλιές της σούπας βούτυρο2 κουταλιές της σούπας αλεύρι2 φλιτζάνια γάλα1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (γραβιέρα, γκούντα ή ό,τι προτιμάτε)1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδοΑλάτι και πιπέρι, κατά προτίμησηΕκτέλεσηΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.Βράζουμε το κουνουπίδι για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Το στραγγίζουμε καλά.Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(1)
- Άμυνα(11)
- Αστυνομικά(9)
- Εκπαίδευση(13)
- Εργασία(10)
- Θρησκεία(0)
- Κοινωνία(110)
- Νομικά(0)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(118)
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.