Τραγανές πατάτες φούρνου καλύτερες από τηγανητές
Θα χρειαστείτε: 6 μικρές πατάτες 3 λίτρα νερό 2 κ.σ. λευκό ξίδι 50 γρ. τυρί παρμεζάνα (1/2 κούπα) 1 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά 1 κ.γ. σκορδο σε σκόνη 2 κ.σ. ελαιόλαδο Για τη σος 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (1/2 κεσεδάκι) πιπέρι 1 κ.σ. μουστάρδα 1 κ.γ. χυμό λεμόνι 1 κ.γ. μέλι ΕκτέλεσηΚόβουμε τις πατάτες αρχικά στη μέση, και συνεχίζουμε κόβοντας τες για ακόμα δύο φορές στη μέση μέχρι να δώσουμε ιδιο σχήμα και μέγεθος σε όλες.Τις πλένουμε πολύ καλά σε κρύο τρεχούμενο νερό μέχρι το νερό να γίνει διαυγές.Σε κατσαρόλα με νερό που έχει έρθει σε σημείο βρασμού ρίχνουμε το ξίδι και βράζουμε τις πατάτες για 3 με 4 λεπτά.Τις στραγγίζουμε, τις ρίχνουμε πάνω σε λαδόκολλα και έπειτα τις αφήνουμε να στεγνώσουν από μόνες τους από την θερμοκρασία που έχουν.Τις ρίχνουμε σε ένα μπολ με καπάκι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε πολύ καλά.Προσθέτουμε τη πάπρικα, το σκόρδο σκόνη, το αλάτι, τη τριμμένη παρμεζάνα, κλείνουμε το καπάκι και...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
![](http://www.palo.gr/Themes/1/Default/Media/banners/digtst-logo.png)
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.