Τι είναι η άγνωστη "βιταμίνη P"; - Και πώς επηρεάζει τη σχέση μας με το φαγητό;
istock Όλοι έχουν ένα αγαπημένο φαγητό και, σύμφωνα με έρευνες, όταν η κατανάλωση τροφής προκαλεί θετικά συναισθήματα, η υγεία σου ωφελείται. Ωστόσο, μπορεί να μπερδεύεις την ευχαρίστηση με την απόλαυση, ειδικά όταν πρόκειται για πρόχειρο φαγητό. "Η απόλαυση κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένης της απόλαυσης από το φαγητό, προκαλεί απελευθέρωση ντοπαμίνης στον εγκέφαλο", εξηγεί η θεραπεύτρια και διαιτολόγος Aleta Storch. Προσθέτει ότι "η ντοπαμίνη, γνωστή ως "ορμόνη της καλής διάθεσης", ενεργοποιεί τις οδούς ανταμοιβής στον εγκέφαλο, προάγοντας την ευτυχία, την ηρεμία, την κινητοποίηση και την εστίαση". Η διατροφολόγος Sarah Garone αναλύει στο healthline.com τη διαφορά μεταξύ ευχαρίστησης και απόλαυσης του φαγητού και τονίζει τη σημασία της "βιταμίνης P". Παράλληλα, σου δείχνει τρόπους για να απολαύσεις ένα υγιεινό πιάτο, ακόμα κι αν δεν το έχεις συνδέσει με ευχάριστες στιγμές.Βιταμίνη P Η "βιταμίνη P" είναι απαραίτητη στον άνθρωπο, όμως...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
istock Όλοι έχουν ένα αγαπημένο φαγητό και, σύμφωνα με έρευνες, όταν η κατανάλωση τροφής προκαλεί θετικά συναισθήματα, η υγεία σου ωφελείται. Ωστόσο, μπορεί να μπερδεύεις την ευχαρίστηση με την απόλαυση, ειδικά όταν πρόκειται για πρόχειρο φαγητό. "Η απόλαυση κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένης της απόλαυσης από το φαγητό, προκαλεί απελευθέρωση ντοπαμίνης στον...

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.