Οι φυτικές ίνες μας προστατεύουν από τον καρκίνο - Τι έδειξε νέα μελέτη
Τα βακτήρια του εντέρου μετατρέπουν τις φυτικές ίνες σε αντικαρκινικές ενώσεις που επιδρούν στα γονίδια και προστατεύουν τα κύτταρα, όπως έδειξε νέα μελέτη. Οι φυτικές ίνες αποτελούν ουσιαστικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής, βοηθώντας στη διατήρηση της υγείας του εντέρου και στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες είναι τα φρούτα, φρούτα, όπως το αβοκάντο, τα μήλα και αχλάδια, οι ξηροί καρποί, τα όσπρια, τα λαχανικά όπως το μπρόκολο, τα κολοκυθάκια και οι γλυκοπατάτες και τα τρόφιμα ολικής αλέσεως. Ωστόσο, έρευνα διαπιστώσει ότι μόλις 1 στους 20 ανθρώπους στις ΗΠΑ πληρούν την επαρκή πρόσληψη φυτικών ινών, δηλαδή τουλάχιστον 30 γραμμάρια την ημέρα. Μια νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Metabolism, δείχνει ότι όταν τα βακτήρια του εντέρου διασπούν τις φυτικές ίνες και παράγουν δύο ενώσεις που δρουν στα γονίδια για να βοηθήσουν στην πρόληψη της ανάπτυξης καρκίνων. Δείτε επίσης...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.