Λευκαδίτικη λαδόπιτα: Το πιο εθιστικό νηστίσιμο γλυκό!
Η λευκαδίτικη λαδόπιτα ή αλλιώς "χουσμερί" είναι το πιο λαχταριστό γλυκό ειδικά για νηστεία. Ένα απλό, αλλά πλούσιο σε γεύση γλυκό, που φτιάχνεται με αγνά υλικά όπως αλεύρι, λάδι και ζάχαρη. Η ιδιαίτερη υφή της, που θυμίζει χαλβά, σε συνδυασμό με το άρωμα της κανέλας και τη γεύση του καβουρδισμένου αλευριού, κάνει τη λαδόπιτα ξεχωριστή και άκρως εθιστική. Αν θέλεις να φέρεις λίγη από την παράδοση της Λευκάδας στην κουζίνα σου, αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει!Υλικά3 ποτήρια λάδι3 ποτήρια νερό2 ποτήρια ζάχαρη1 κιλό περίπου αλεύρι1 χούφτα σιμιγδάλιΣουσάμιΚανέλαΑμύγδαλα ξεφλουδισμένα ολόκληραΕκτέλεσηΕτοιμάζουμε το σιρόπι Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα ελαφρύ σιρόπι. Το διατηρούμε ζεστό.Καβουρδίζουμε το αλεύρι Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι καλά, χωρίς να το αφήσουμε να καεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.