πριν από  18 ώρες 22 λεπτά

Thatslife.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η λευκαδίτικη λαδόπιτα ή αλλιώς "χουσμερί" είναι το πιο λαχταριστό γλυκό ειδικά για νηστεία. Ένα απλό, αλλά πλούσιο σε γεύση γλυκό, που φτιάχνεται με αγνά υλικά όπως αλεύρι, λάδι και ζάχαρη. Η ιδιαίτερη υφή της, που θυμίζει χαλβά, σε συνδυασμό με το άρωμα της κανέλας και τη γεύση του καβουρδισμένου αλευριού, κάνει τη λαδόπιτα ξεχωριστή και άκρως εθιστική. Αν θέλεις να φέρεις λίγη από την παράδοση της Λευκάδας στην κουζίνα σου, αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει!Υλικά3 ποτήρια λάδι3 ποτήρια νερό2 ποτήρια ζάχαρη1 κιλό περίπου αλεύρι1 χούφτα σιμιγδάλιΣουσάμιΚανέλαΑμύγδαλα ξεφλουδισμένα ολόκληραΕκτέλεσηΕτοιμάζουμε το σιρόπι Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα ελαφρύ σιρόπι. Το διατηρούμε ζεστό.Καβουρδίζουμε το αλεύρι Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι καλά, χωρίς να το αφήσουμε να καεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation