Κρέας: Η μείωση της κατανάλωσής του δεν είναι τάση, αλλά ανάγκη!
Εσείς τρώτε ακόμα κρέας; Η μείωση της κατανάλωσης ζωϊκών προϊόντων δεν είναι πια τάση λίγων ανθρώπων που επιλέγουν τη φυτική διατροφή ως βασικό τρόπο διατροφής τους αλλά ανάγκη για τους πολλούς και για την επιβίωση του πλανήτη. Η διατροφή μας και τα τρόφιμα τα οποία καταναλώνουμε συνδέονται άρρηκτα όχι μόνο με την υγεία αλλά και με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Η τρέχουσα παραγωγή τροφίμων οδηγεί ήδη στην κλιματική αλλαγή, την απώλεια βιοποικιλότητας, τη ρύπανση και τις δραστικές αλλαγές στη χρήση της γης και του νερού. Αρκεί να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία η παραγωγή ζωικών τροφών τείνει να έχει υψηλότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από την παραγωγή φυτικών τροφίμων, με το κρέας να ξεχωρίζει. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μια μπριζόλα για να φτάσει στο πιάτο μας έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή 180 φορές περισσότερων αέριων θερμοκηπίου σε σχέση με ένα πιάτο όσπρια. Είναι λοιπόν αναγκαίο να επανακαθοριστούν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.