Πώς μειώνει η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών τον κίνδυνο κατάθλιψης
Η αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο κατάθλιψης με την πάροδο του χρόνου, σύμφωνα με μια ολοκληρωμένη νέα μελέτη διδύμων που περιλάμβανε συμμετέχοντες από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Δανία και τη Σουηδία. Οι μελέτες διδύμων είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τους επιστήμονες επειδή τα δίδυμα είναι τόσο παρόμοια γενετικά. Οποιεσδήποτε διαφορές στην υγεία - όπως τα συμπτώματα της κατάθλιψης, σε αυτήν την περίπτωση - είναι επομένως πιο πιθανό να οφείλονται σε μεταβλητές όπως η διατροφή, η άσκηση και οι συνθήκες διαβίωσης. Με επικεφαλής ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας (UNSW) στην Αυστραλία, η μελέτη ανέλυσε δεδομένα για τη διατροφή και τη διάθεση από 3.483 άτομα. Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν ηλικίας 45 ετών και άνω, με περιόδους παρακολούθησης έως και 11 ετών. Η ομάδα διαπίστωσε μια "μέτρια" διαφορά στα συμπτώματα κατάθλιψης μεταξύ εκείνων που κατανάλωναν υψηλή ποσότητα φρούτων και...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Η αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο κατάθλιψης με την πάροδο του χρόνου, σύμφωνα με μια ολοκληρωμένη νέα μελέτη διδύμων που περιλάμβανε συμμετέχοντες από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Δανία και τη Σουηδία. Ads Οι μελέτες διδύμων είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τους επιστήμονες επειδή τα δίδυμα είναι τόσο παρόμοια γενετικά.
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.