Διατροφή και καρκίνος
Ο καρκίνος αποτελεί την μάστιγα της σύγχρονης εποχής. Η επίπτωση του διαρκώς αυξάνει καθώς αυξάνει και ο μέσος όρος ζωής σε άνδρες και γυναίκες. Γράφει ο Δημήτριος Τζαννίνης, Παθολόγος-Ογκολόγος, Διευθυντής Ογκολογικής Κλινικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών Τα αίτια που σχετίζονται με την επικινδυνότητα εμφάνισης του καρκίνου είναι πολλά. Από αυτά το κάπνισμα και η έκθεση σε ορμόνες (οιστρογόνα, ανδρογόνα) αποτελούν τους βασικότερους προδιαθεσικούς παράγοντες ευθυνόμενα σε ποσοστό περίπου 30% έκαστο. Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή στην πρόκληση του καρκίνου; Λοιπόν, σύμφωνα με τη γνώμη ενός σημαντικού Γάλλου Ογκολόγου του Νταβίντ Καγιάτ, ο οποίος υπήρξε πρωτεργάτης στη παγκόσμια έρευνα για τη θεραπεία αλλά και την πρόληψη του καρκίνου, η διατροφή ευθύνεται άμεσα ή έμμεσα για το ένα τρίτο των μορφών καρκίνου. Η τροφή περιέχει καρκινογόνες ουσίες οι οποίες είναι είτε φυσικά προϊόντα της τροφής, είτε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Ο καρκίνος αποτελεί την μάστιγα της σύγχρονης εποχής. Η επίπτωση του διαρκώς αυξάνει καθώς αυξάνει και ο μέσος όρος ζωής σε άνδρες και γυναίκες. Bigstock Γράφει ο Δημήτριος Τζαννίνης, Παθολόγος-Ογκολόγος, Διευθυντής Ογκολογικής Κλινικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών Τα αίτια που σχετίζονται με την επικινδυνότητα εμφάνισης του καρκίνου είναι πολλά. Από αυτά το κάπνισμα...
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.