Κοτόπουλο επιλέγουν οι Έλληνες ως αντίδοτο στην ακρίβεια του κρέατος
Του Γιώργου Λαμπίρη Τη δυναμική που αναπτύσσει η κατανάλωση κοτόπουλου στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ήρθε να ενισχύσει η ακρίβεια σε βασικά καταναλωτικά αγαθά. Όπως προκύπτει από στοιχεία που επικαλείται ο γενικός διευθυντής του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Πίνδος, Λάζαρος Τσακανίκας, την τελευταία πενταετία αυξήθηκαν κατά 10% οι πωλήσεις κοτόπουλου στην Ελλάδα και σε ετήσια βάση ο κλάδος αναπτύσσεται σε τζίρο με περίπου 2-3%. Σε ό,τι αφορά την κατανάλωση σε κιλά, πριν από 10 χρόνια οι Έλληνες κατανάλωναν 16 κιλά κατά κεφαλήν και σήμερα ως χώρα έχουμε ξεπεράσει τα 25 κιλά σε ετήσια κατά κεφαλήν κατανάλωση. Το 2023 καταγράφηκε αύξηση στην παραγωγή και κατανάλωση κοτόπουλου στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με άλλα είδη κρέατος όπως το βοδινό, το πρόβειο και το χοιρινό κρέας, τα οποία είχαν πτωτική πορεία. Ο κύκλος εργασιών του κλάδου στη χώρα ξεπερνάει τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Την ίδια στιγμή όπως επισήμανε ο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.