Κλιματική αλλαγή: Ποια τρόφιμα κινδυνεύουν να εξαφανιστούν
Τι γεύση έχει η κλιματική αλλαγή; Σίγουρα όχι την πλούσια και λαχταριστή του γκούντα, αφού οι προβλέψεις των περιβαλλοντολόγων είναι ζοφερές, με την ομώνυμη ολλανδική πόλη να κινδυνεύει να βυθιστεί από την ολοένα αυξανόμενη στάθμη των υδάτων που απειλεί μεγάλο ποσοστό της χώρας. - Advertisement - Ο ι αυξημένες θερμοκρασίες, οι υψηλές συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η παρατεταμένη περίοδος ξηρασίας είναι συνώνυμο χαμηλών αποδόσεων στην καλλιέργεια και χαμηλ ών επ ιπέδων θρεπτικών συστατικών σε όσα προϊόντα τελικά καταφέρνουν να αναπτυχθούν. Στα τρόφιμα που ήδη πλήττονται σοβαρά από τη λειψυδρία ή τις πλημμύρες συγκαταλέγονται η σόγια, το σιτάρι, το ρύζι, το καλαμπόκι ακόμα και οι πατάτες , μ ε εκτιμήσεις που θέλουν την παγκόσμια παραγωγή τους να μειώνεται σημαντικά ως το 2050. Γ ια τρόφιμα, όμως, όπως το ολλανδικό τυρί γκούντα, η φημισμένη γαλλική μουστάρδα ντιζόν, ο "ιταλικός χρυσός" της λευκής...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(38)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(105)
- Υγεία(313)
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.