Πορτοκάλι: μαρμελάδες, γλυκό κουταλιού, σιρόπι, φέτες γλασέ, ζαχαρωμένες φλούδες
Newsroom 26.11.2024 • 17:46 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Η Νένα Ισμυρνόγλου πάντα έχει στον νου της όταν μαγειρεύει να μην πετάει τίποτα. Όλα κάτι γίνονται στην κουζίνα της. Οι συνταγές που μας έδωσε εδώ, με πρωταγωνιστές τα πορτοκάλια, που τώρα είναι στην εποχή τους, αξιοποιούν όλα τους τα μέρη. Και όταν δεν τα χρησιμοποιεί ολόκληρα, μας προτείνει τι άλλο να φτιάξουμε με ό,τι περισσεύει. Και τι δε μπορούμε να κάνουμε με τα λαμπερά, ζουμερά και μοσχομυριστά φρούτα που βρίσκουμε στα μανάβικα και στους πάγκους της λαϊκής. Πρώτο και καλύτερο, ένα γλυκό του κουταλιού με ολόκληρα ζουμερά, καραμελωμένα κομμάτια. Αλλά και μια μαρμελάδα πορτοκαλιού αρωματισμένη με λουίζα, που της δίνει λεμονάτους τόνους, και μια ακόμη, σπιρτόζικη, πικάντικη, με φρέσκο τζίντζερ. Άλλη ιδέα; Φέτες πορτοκαλιού γλασέ, που μπορούμε να τις σερβίρουμε ως γλυκό σνακ, είτε όπως είναι είτε βουτηγμένες σε λιωμένη κουβερτούρα, και να στολίσουμε με αυτές τα γλυκά μας. Και κομμένες...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(708)
- politismos(30)
- Βιβλία(5)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(153)
- Κινηματογράφος(21)
- Μουσική(29)
- Παράξενα(49)
- Τέχνη(16)
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.