Μπορεί μια χούφτα ωμό σπανάκι καθημερινά να μας κάνει κακό;
Η κατανάλωση μιας χούφτας ωμού σπανακιού καθημερινά δεν είναι γενικά επικίνδυνη για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά υπάρχει το θέμα των οξαλικών οξέων που αξίζει να ληφθεί υπόψη, ειδικά αν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες ή αν υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας. Υπάρχουν τοξικές υπερτροφές; Τα οξαλικά οξέα είναι φυσικές ενώσεις που περιέχονται σε πολλά φυτά, όπως το σπανάκι, το ραβέντι και τα παντζάρια. Όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες, τα οξαλικά οξέα μπορεί να σχηματίσουν κρυστάλλους οξαλικού ασβεστίου, οι οποίοι μπορεί να συμβάλλουν στην ανάπτυξη νεφρικών λίθων σε άτομα που είναι ευαίσθητα σε αυτό. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ανθρώπους που έχουν προδιάθεση για πέτρες στα νεφρά ή πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια. Διαβάστε περισσότερα. Share: Share via Facebook Share via Twitter Share via LinkedIn Share via Email
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(764)
- politismos(45)
- Βιβλία(7)
- Βιντεοπαιχνίδια(5)
- Θέατρο & Χορός(151)
- Κινηματογράφος(41)
- Μουσική(75)
- Παράξενα(64)
- Τέχνη(39)
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.