πριν από  6 ώρες 28 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Βιβή Κωνσταντινίδου 26.04.2025 • 10:36 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Στην καρδιά του Μεταξουργείου, στη γωνία των οδών Χίου και Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, λειτουργούσε για χρόνια το καφενείο Καπάνι. Περαστικός από εκεί, ο Κωστής Χρηστάκης, με καταγωγή από τις Πρέσπες και ιδιοκτήτης ήδη του Πρίγκιπα στα Εξάρχεια, βλέπει την ταμπέλα και το όνομα τον τραβάει κατευθείαν μέσα στο μικρό καφενείο. Παραγγέλνει ένα τσίπουρο και ο καφετζής φέρνει για μεζέ τουρσί και άιβαρ, το φλωρινιώτικο "χαβιάρι" από πιπεριά, που τα είχε φτιάξει με τα χέρια του. Ο Κωστής ξαφνιάζεται που βρήκε καταμεσίς του αθηναϊκού κέντρου τούτο τον μεζέ του τόπου του και μαθαίνει ότι ο μερακλής ιδιοκτήτης του μαγαζιού κατάγεται και αυτός από τη Φλώρινα. Κάνει τον καφενέ στέκι του και ονειρεύεται να ανοίξει κι εκείνος κάτι ανάλογο, αλλά πού; Μέχρι που το καλοκαίρι του 2024 μαθαίνει πως ο ιδιοκτήτης ψάχνει να πουλήσει το μαγαζί γιατί μετακομίζει μόνιμα εκτός Αθήνας. Δώρο εξ ουρανού...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation