πριν από  8 ώρες 4 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Προσοχή στις οδηγίες και στο ένα και μόνο μυστικό που έχει τούτη η συνταγή: ολιγόλεπτο, δυνατό τηγάνισμα των καλαμαριών για να προλάβουμε ένα μικρό "παράθυρο" τρυφεράδας, πριν σκληρύνουν ξανά και ζητήσουν περισσότερο μαγείρεμα για να μαλακώσουν εκ νέου. 30' προετοιμασία, 10' τηγάνισμα, Σύνολο: 40'Υλικά Μερίδες: 4 Για τα καλαμαράκια περίπου 1 κιλό καλαμαράκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για το λαδολέμονο 150 ml ελαιόλαδο 2 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες 40 ml χυμός λεμονιού τα φύλλα από 2 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία ΛαδολέμονοΓια τα τηγανητά καλαμαράκια, ξεκινάμε με το λαδολέμονο και πολτοποιούμε στο μούλτι τις ντομάτες, τον δυόσμο, τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.Αδειάζουμε το λαδολέμονο σε ένα μπολάκι, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε στο ψυγείο, σκεπασμένο, μέχρι να σερβίρουμε.

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation