πριν από  4 ώρες 11 λεπτά

Fortunegreece.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, με το επόμενο μεγάλο στοίχημα να είναι η υπέρβαση των 1.500 μονάδων. Μετά από μια περίοδο που η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά υστερούσε έναντι των διεθνών, οι αναλυτές της Eurobank Equities θεωρούν ότι το επενδυτικό story παραμένει ισχυρό, υποστηριζόμενο από πολλούς παράγοντες. Οι θετικές προοπτικές βασίζονται σε ένα υγιές οικονομικό περιβάλλον, με την ελληνική οικονομία να αναπτύσσεται με ρυθμό άνω του 2%, υπερβαίνοντας τον μέσο όρο της Ευρώπης. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, η ανάπτυξη του ΑΕΠ αναμένεται να φτάσει το 2,2% το 2024, το 2,5% το 2025 και το 2,3% το 2026. Επιπλέον, η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας παραμένει ισχυρή, με πρωτογενές πλεόνασμα που ξεπερνά τις προσδοκίες, φτάνοντας τα 7,5 δισ. ευρώ για το οκτάμηνο. Ένας ακόμα λόγος που ενισχύει την ελκυστικότητα του ΧΑ είναι οι αποτιμήσεις των μη χρηματοοικονομικών μετοχών, που παραμένουν χαμηλότερες από τον...

πριν από  6 ώρες 28 λεπτά

Μετά από μία περίοδο υποαπόδοσης της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς σε σχέση με τις διεθνείς αγορές, το Χρηματιστήριο Αθηνών "ζωντανεύει" με το επόμενο στοίχημα την υπέρβαση του υψηλού των 1.500 μονάδων. Οι αναλυτές της Eurobank Equities εκτιμούν ότι το επενδυτικό story του ΧΑ είναι άθικτο.

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Οικονομία
    Palo presentation